Pepparkakscrostinis med keso- och ädelostkräm
Buon Natale! Företagsbostäder, tillsammans Alexandra Zazzi vill önska er alla en god jul. Vi vill tacka alla våra kära gäster och kunder för ett innehållsrikt och roligt 2018. Vi har massor av spännande saker på gång nästa år och vi hoppas att ni får spendera många sköna nätter i våra företagslägenheter.
Alexandra kommer med årets julklapp. Ett läckert recept på ett klassiskt tilltugg, fast med en italiensk touch. Eller vad sägs som en pepparkakscrostini?
Pepparkakscrostini med keso- och ädelostkräm
6-8 personer
Ingredienser
• 100 g ädelost
• 100-150 g keso
• 2-3 msk finhackad gräslök
• 200 g pepparkaksdeg (egengjord eller köpt)
Tillvägagångssätt
1. Sätt ugnen på 180 grader
2. Mixa ädelost, eller annan stark blåmögelost, med 100-150 g keso
3. Hacka gräslök fint
4. Lägg utstansad (runda) utkavlad pepparkaksdeg i en fast, rundbottnad muffinsform.
5. Grädda 6-8 minuter i 180 grader.
6. Lossa direkt från formen när du plockat ut från ugnen.
7. Låt svalna.
8. Spritsa krämen i crostinin, strö över lite hackad gräslök.
9. Servera!